Wie zijn wij?

De vrouwen achter Raaklijn

De vrouwen achter Raaklijn zijn Mariken Ploos van Amstel (1957) en Sylvia van Dort (1959).

Sylvia en Mariken leerden elkaar kennen bij het organiseren van de ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding in 2019 van Humanitas Utrecht te Houten. Tijdens deze dag spraken veel nabestaanden de wens uit dat het zo fijn zou zijn om vaker andere nabestaanden te kunnen ontmoeten.

Mariken begeleidt sinds 2009 mensen in rouw vanuit haar achtergrond als creatief coach, met schrijven als middel. Zij heeft van heel nabij ervaring met verlies door zelfdoding.

Sylvia is sinds 2010 rouwondersteuner bij Humanitas Utrecht en organiseert vanaf 2016 lotgenotengroepen voor nabestaanden na zelfdoding. Zij is ervaringsdeskundige.

Vanuit hun eigen verlieservaring door zelfdoding weten Sylvia en Mariken hoeveel steun contact met lotgenoten kan geven. Zo is hun idee ontstaan om de Raaklijn bijeenkomsten te gaan organiseren.

Raaklijn: elkaar ontmoeten

Sylvia_web-300x300
Sylvia van Dort
Mariken_1_nov 2021 (Small) (2)
Mariken Ploos van Amstel

Raaklijn als een ontmoetingsplaats voor nabestaanden na zelfdoding. Waar mensen op een open laagdrempelige wijze met elkaar in contact kunnen komen en ervaringen uitwisselen. Samen met je partner of kinderen, je vader, moeder of een goede vriend/vriendin. Een ochtend voor hen die een weg moeten vinden in het leven na de zelfdoding van een geliefde, een kind, een ouder, een betekenisvol mens in je leven.

Steun en herkenning

Elkaar ontmoeten geeft steun en (h)erkenning. En bovenal is het helpend om te ervaren dat je niet de enige bent die een dierbare verliest door zelfdoding.